Predsednik danas primio i akreditivna pisma ambasadora Kube

Vesti

11.12.2017. - 12:00

Predsednik danas primio i akreditivna pisma ambasadora Kube

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, primajući akreditivna pisma ambasadora Kube Gustava Triste del Toda, izrazio zadovoljstvo što već ove sedmice, na poziv predsednika Raula Kastra, putuje u zvaničnu posetu toj zemlji.

Predsednik Vučić je u razgovoru istakao da Srbija, kao zemlja koja štiti svoju nezavisnost, oseća veliko prijateljstvo i poštovanje prema Kubi i divi se slobodarskim stavovima kubanskog naroda.

Poželevši ambasadoru Del Todu uspeh u diplomatskom radu u Srbiji, predsednik Vučić je zahvalio Kubi na principijelnom stavu da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, kao i na podršci u međunarodnim organizacijama, protiveći se članstvu tzv. Kosova.

Predsednik Vučić je rekao da dobri politički odnosi dveju zemalja treba da budu temelj za razvoj ekonomske saradnje, izdvojivši velike mogućnosti za saradnju u oblasti poljoprivrede, kao i u oblasti medicine i farmaceutske industrije, biotehnologije i genetskog inženjeringa.

„Raduje me što će tokom moje posete Kubi biti potpisan Sporazum o saradnji u oblasti lekova i medicinskih sredstava“, rekao je predsednik Vučić, podsetivši na primere uspešne primene iskustava kubanske medicine i farmaceutske industrije u Srbiji. On je istakao zadovoljstvo što program posete predviđa i obilazak razvojne zone luke Marijel, jednog od najvećih ekonomskih projekata u kubanskoj istoriji.

Ambasador Del Todo, koji odlično govori srpski jezik, istakao je da će poseta predsednika Vučića dati značajan podstrek srpsko-kubanskim odnosima, kako političkom dijalogu, tako i širenju ekonomske saradnje.

Beograd,
11. decembar 2017. godine

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).