13_01_2013.jpg

Vesti

13.01.2013. - 13:08

Predsednik Nikolić: Iza rezolucije ozbiljna platforma

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da je zadovljan što su u parlamentu opozicija i vlast, kao nekada, pronašli zajednički jezik kada je reč o Kosovu i Metohiji i zato što iza Rezolucije koja je usvojena stoji ozbiljna platForma koja je ograničava.

"Ovo je bio tipičan srpski dan u parlamentu. Nismo postigli opštu saglasnost, ali očigledno postoji raspoloženje poslanika da pomognu da se reši ovaj problem. Srbija dobija osnove na kojima će stajati kada bude razgovarala sa privremenim institucijama u Prištini i EU“, poručio je predsednik u izjavi novinarima.

 

On je kazao da je zadovoljan što su vlast i opozicija pronašli zajednički jezik i da sada sa mnogo više optimizma očekuje sledeće pregovore.

 

Svi koji budu u ime Republike Srbije pregovarali imaće u rukama Rezoluciju i saznanje da moraju Skupštini podneti izveštaj kako su pregovarali, rekao je Nikolić.

 

On je dodao da više niko neće moći da kaže da je nešto uradio iznenada, jer sada postoji dokument Narodne skupštine.

 

Prema njegovim rečima, podržavši Rezoluciju opozicija je shvatila da time dobija mogućnost da kontroliše vlast.

"Kada je postalo jasno da bi možda još neko mogao glasati za Rezoluciju bilo je važnije da bude više glasova nego da nešto ostane skriveno do kraja“, kazao je Nikolić.

 

Sada je, međutim, rekao je predsednik, platForma poznata javnosti, ali i onima sa druge strane pregovaračkog stola, što možda nije najbolje, ali na kraju krajeva ništa nije izgubljeno.

"Dobro je što Srbija zna da iza Rezolucije stoji jedna ozbiljna platForma, koja u stvari ograničava Rezoluciju“, zaključio je predsednik Srbije.

Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.