13_01_2013.jpg

Вести

13.01.2013. - 13:08

Председник Николић: Иза резолуције озбиљна платформа

БЕОГРАД - Председник Србије Tомислав Николић рекао је да је задовљан што су у парламенту опозиција и власт, као некада, пронашли заједнички језик када је реч о Косову и Метохији и зато што иза Резолуције која је усвојена стоји озбиљна платФорма која је ограничава.

"Ово је био типичан српски дан у парламенту. Нисмо постигли општу сагласност, али очигледно постоји расположење посланика да помогну да се реши овај проблем. Србија добија основе на којима ће стајати када буде разговарала са привременим институцијама у Приштини и ЕУ“, поручио је председник у изјави новинарима.

 

Он је казао да је задовољан што су власт и опозиција пронашли заједнички језик и да сада са много више оптимизма очекује следеће преговоре.

 

Сви који буду у име Републике Србије преговарали имаће у рукама Резолуцију и сазнање да морају Скупштини поднети извештај како су преговарали, рекао је Николић.

 

Он је додао да више нико неће моћи да каже да је нешто урадио изненада, јер сада постоји документ Народне скупштине.

 

Према његовим речима, подржавши Резолуцију опозиција је схватила да тиме добија могућност да контролише власт.

"Када је постало јасно да би можда још неко могао гласати за Резолуцију било је важније да буде више гласова него да нешто остане скривено до краја“, казао је Николић.

 

Сада је, међутим, рекао је председник, платФорма позната јавности, али и онима са друге стране преговарачког стола, што можда није најбоље, али на крају крајева ништа није изгубљено.

"Добро је што Србија зна да иза Резолуције стоји једна озбиљна платФорма, која у ствари ограничава Резолуцију“, закључио је председник Србије.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).