16840819_b(1).jpg

Vesti

21.11.2012. - 13:58

Predsednik Nikolić na otvaranju fabrike "Lamp San Prospero"

VRŠAC - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da se Srbija nalazi pred velikim iskušenjima i da zato treba da ostane jedinstvena.

"Insistiram i molim da ostanemo jedinstveni i da se okrenemo sebi i budućnosti naše dece", rekao je predsednik Srbije.

 

Nikolić je na otvaranju fabrike Lamp ist u Vršcu poručio da je na Srbiji da ispuni uslove koje je Evropa postavila svima i da kaže: " Izvolite, tu smo, ako nas hoćete. Ako imate neke nove uslove onda nas nećete".

 

Prema njegovim rečima, Srbija ima mnogo da nauči iz prošlosti a to što prošlost nije iskoristila kao učiteljicu "sada joj se sveti".

 

Predsednik je naglasio da je Srbija opterećana mnogim problemima i teškoćama, da je neke od tih problema stvorila sama a da su joj drugi natovareni bez njene krivice.

"Naše je da to ispravljamo, popravljamo i da radimo. Nama na vlasti koji smo preuzeli odgovornost i slavu ostaje da zapošljavamo ljude, a ako u tome ne uspemo neće nam biti mesta tu gde smo danas", kazao je Nikolić.

 

Govoreći o investiciji italijanske kompanije "Lamp San Prospero", predsednik je rekao da se radi o samo jednoj investicija te zemlje i naglasio da će još mnogo investicija biti u vreme njegovog mandata.

"To je jedini način da Srbija ide dalje", poručio je on.

 

Nikolić je naglasio da su radnici u Srbiji školovani ali, kako je rekao, nažalost malo plaćeni i da će zato insistirati da se to promeni.

"Radnici moraju da budu plaćeni bolje da bismo podigli standard", kazao je Nikolić.

 

Prema njegovim rečima, investiranje kompanije "Lamp ist", koja se bavi proizvodnjom i štampanjem ambalaže za farmacetsku industiju, Vršac, u kome postoji prostor za razvoj i poljoprivrede i industrije, je pravi izbor.

"Farmaceutska industrija je specifična i dobro je što se ulaže u nju. Mi smo uradili koliko smo mogli, a sada su došli ljudi sa više kapitala i znanja da je dalje šire", kazao je Nikolić.

 

On je italijanskim investitorima poručio da nema ničeg boljeg nego da nastave da ulažu u Srbiju i ostvaruju novi profit.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).