16840819_b(1).jpg

Вести

21.11.2012. - 13:58

Председник Николић на отварању фабрике "Ламп Сан Просперо"

ВРШАЦ - Председник Србије Томислав Николић изјавио је данас да се Србија налази пред великим искушењима и да зато треба да остане јединствена.

"Инсистирам и молим да останемо јединствени и да се окренемо себи и будућности наше деце", рекао је председник Србије.

 

Николић је на отварању фабрике Ламп ист у Вршцу поручио да је на Србији да испуни услове које је Европа поставила свима и да каже: " Изволите, ту смо, ако нас хоћете. Ако имате неке нове услове онда нас нећете".

 

Према његовим речима, Србија има много да научи из прошлости а то што прошлост није искористила као учитељицу "сада јој се свети".

 

Председник је нагласио да је Србија оптерећана многим проблемима и тешкоћама, да је неке од тих проблема створила сама а да су јој други натоварени без њене кривице.

"Наше је да то исправљамо, поправљамо и да радимо. Нама на власти који смо преузели одговорност и славу остаје да запошљавамо људе, а ако у томе не успемо неће нам бити места ту где смо данас", казао је Николић.

 

Говорећи о инвестицији италијанске компаније "Ламп Сан Просперо", председник је рекао да се ради о само једној инвестиција те земље и нагласио да ће још много инвестиција бити у време његовог мандата.

"То је једини начин да Србија иде даље", поручио је он.

 

Николић је нагласио да су радници у Србији школовани али, како је рекао, нажалост мало плаћени и да ће зато инсистирати да се то промени.

"Радници морају да буду плаћени боље да бисмо подигли стандард", казао је Николић.

 

Према његовим речима, инвестирање компаније "Ламп ист", која се бави производњом и штампањем амбалаже за фармацетску индустију, Вршац, у коме постоји простор за развој и пољопривреде и индустрије, је прави избор.

"Фармацеутска индустрија је специфична и добро је што се улаже у њу. Ми смо урадили колико смо могли, а сада су дошли људи са више капитала и знања да је даље шире", казао је Николић.

 

Он је италијанским инвеститорима поручио да нема ничег бољег него да наставе да улажу у Србију и остварују нови профит.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).