dreksmajer2(1).jpg

Vesti

15.11.2012. - 15:29

Predsednik Nikolić na otvaranju novog pogona fabrike "Dreksimajer automotiv"

ZRENjANIN - Predsednik Srbije Tomisav Nikolić poručio je danas da će se Srbija izboriti s nezaposlenošću, siromaštvom i kriminalom i da će sadašnja vlada rešiti probleme koji su se gomilali godinama unazad.

"Srbija će da se izbori protiv nezaposlenosti, siromaštva, kriminala i da razvije energetiku, poljoprivredu, automobilsku i avioindustriju. Srbija duguje svojim građanima da ih zaposli", naglasio je Nikolić na otvaranju novog pogona kompanije "Drekslmajer automotiv" (Draexlmaier Automotive), u Zrenjaninu, u kojoj će 806 novih zaposlenih proizvoditi komponente za kompaniju "Fijat automobili Srbija".

 

Nikolić je istakao da su sadašnje vlasti učinile mnogo da ispune uslove koje EU postavlja pred države kandidate, da su otvoreni procesi dijaloga sa skoro svim državama sa kojima postoje otvorena pitanja, i da očerkuje da na kraju mandata budu rešeni nagomilani problemi i uspostavljena precizna pravila.

"Želim da u Srbiji bude takav ambijent da gde god u svetu razgovarate sa investitorima možete da kažete da mogu mirno i potpuno sigurno da investiraju kod nas. Menjaće se vlasti u Srbiji, ali pravila koja sada budu ustanovljena više nikad neće biti promenjena", poručio je Nikolić.

 

On je naveo da se vladajuća većina obavezala da uradi nešto za Srbiju i da su rezultati toga vidljivi već u prvim mesecima njenog mandata.

 

Prema njegovim rečima, nije u pitanju samo politička borba, već je trebalo ubediti investitore da će im ulaganja biti sigurna, da neće imati poteškoća i da neće morati da odlivaju svoj novac tajnim kanalima, i da će, ukoliko rade u skladu sa zakonom, biti potpuno zaštićeni.

"Naša ministarstva su se već uklopila u takvu vrstu rada", poručio je Nikolić.

 

Predsednik Srbije je kompaniji "Drekslmajer" čestitao na, kako je rekao, mudroj odluci da investira u Srbiju i još mudrijoj oduci da proširuje svoje investicije.

"Ministarstvo finansija je blagonaklono prema novim investitorima.Čekaju vas kada vam budu razrezali poreze", našalio se Nikolić, istakavši da se država Srbija na poslovnom planu vlada prema pravilima EU i, ako ne bude povoljnija, sigurno neće biti oštrija prema poslodavcima nego države članice EU.

 

Predsednik je žiteljima Zrenjanina, koji su ovom investicijom dobili novih 806 radnih mesta, poručio da im želi još takvih ulaganja.

"Ja sam u različita vremena dolazio u Zrenjanin, pamtim Zrenjanin u kojem svi rade, pa onaj u kome skoro niko nije radio, i sada sa zadovoljstvom dolazim u Zrenjanin u kome se otvaraju nova radna mesta", rekao je Nikolić.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).