dreksmajer2(1).jpg

Вести

15.11.2012. - 15:29

Председник Николић на отварању новог погона фабрике "Дрексимајер аутомотив"

ЗРЕЊАНИН - Председник Србије Томисав Николић поручио је данас да ће се Србија изборити с незапосленошћу, сиромаштвом и криминалом и да ће садашња влада решити проблеме који су се гомилали годинама уназад.

"Србија ће да се избори против незапослености, сиромаштва, криминала и да развије енергетику, пољопривреду, аутомобилску и авиоиндустрију. Србија дугује својим грађанима да их запосли", нагласио је Николић на отварању новог погона компаније "Дрекслмајер аутомотив" (Драеxлмаиер Аутомотиве), у Зрењанину, у којој ће 806 нових запослених производити компоненте за компанију "Фијат аутомобили Србија".

 

Николић је истакао да су садашње власти учиниле много да испуне услове које ЕУ поставља пред државе кандидате, да су отворени процеси дијалога са скоро свим државама са којима постоје отворена питања, и да очеркује да на крају мандата буду решени нагомилани проблеми и успостављена прецизна правила.

"Желим да у Србији буде такав амбијент да где год у свету разговарате са инвеститорима можете да кажете да могу мирно и потпуно сигурно да инвестирају код нас. Мењаће се власти у Србији, али правила која сада буду установљена више никад неће бити промењена", поручио је Николић.

 

Он је навео да се владајућа већина обавезала да уради нешто за Србију и да су резултати тога видљиви већ у првим месецима њеног мандата.

 

Према његовим речима, није у питању само политичка борба, већ је требало убедити инвеститоре да ће им улагања бити сигурна, да неће имати потешкоћа и да неће морати да одливају свој новац тајним каналима, и да ће, уколико раде у складу са законом, бити потпуно заштићени.

"Наша министарства су се већ уклопила у такву врсту рада", поручио је Николић.

 

Председник Србије је компанији "Дрекслмајер" честитао на, како је рекао, мудрој одлуци да инвестира у Србију и још мудријој одуци да проширује своје инвестиције.

"Министарство финансија је благонаклоно према новим инвеститорима.Чекају вас када вам буду разрезали порезе", нашалио се Николић, истакавши да се држава Србија на пословном плану влада према правилима ЕУ и, ако не буде повољнија, сигурно неће бити оштрија према послодавцима него државе чланице ЕУ.

 

Председник је житељима Зрењанина, који су овом инвестицијом добили нових 806 радних места, поручио да им жели још таквих улагања.

"Ја сам у различита времена долазио у Зрењанин, памтим Зрењанин у којем сви раде, па онај у коме скоро нико није радио, и сада са задовољством долазим у Зрењанин у коме се отварају нова радна места", рекао је Николић.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).