tan2017-1-9_16197138_0.jpg

Vesti

09.01.2017. - 20:53

Predsednik Nikolić na svečanoj akademiji povodom Dana Republike Srpske

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, koji prisustvuje obeležavanju Dana Republike Srpske, izjavio je u Banjaluci da poštuje Bosnu i Hercegovinu i želi njen napredak, te da je uspeh BiH nezamisliv bez uspeha RS-a, kao što i ona ne može dobro da napreduje ako ne napreduje celokupna BiH. Patrijarh Irinej poručio je da je Republika Srpska nastala jedinstvenom željom naroda s nadom da su, kako je rekao, velika stradanja iza nas. Milorad Dodik je na svečanom prijemu istakao da Srpska ne radi nikome iz inata.

Predsednik Nikolić je rekao da treba stvarati uslove da u oba bosansko-hercegovačka entiteta ljudi budu srećni i zadovoljni, te da bez obzira na sve što se dešavalo treba da nađu ono što ih spaja i krenu dalje. 

Podsetivši na polemike koja se prethodnih dana vodila o tome da li treba da dođe danas u Banjaluku na proslavu, predsednik Nikolić je rekao da nije imao dilema u vezi s tim pitanjem i da ima dovoljno argumenata da odbaci sve primedbe.

Dodao je i da je "RS na referendumu donela odluku koji će dan da slavi i upitao kakve to veze ima s Ustavnim sudom BiH ili sa osećanjima nekog drugog naroda, koji takođe mogu da slavi šta god žele".

Predsednik Nikolić je rekao da je RS "jedna multietnička država, što drugi delovi nisu uspeli da ostvare i da se u njoj poštuje svačija volja", te da BiH više nikada ne može da utiče da li će postojati RS i da njeni građani ne treba da strahuju da će biti poništena.
"Ovo je veliki dan za sve nas i pokazuje našu volju i odlučnost", poručio je predsednik Nikolić i zaključio porukom da su Srbi s obe strane Drine jedan narod, da se tako osećaju i tako žive.

Video materijal obraćanja predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića  na svečanoj akademiji u Banja Luci, gde je prisustvovao obeležavanju Dana Republike Srpske možete preuzeti sa sledećeg linka goo.gl/LUVHFL


Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).