tan2017-1-9_16197138_0.jpg

Вести

09.01.2017. - 20:53

Председник Николић на свечаној академији поводом Дана Републике Српске

Председник Републике Србије Томислав Николић, који присуствује обележавању Дана Републике Српске, изјавио је у Бањалуци да поштује Босну и Херцеговину и жели њен напредак, те да је успех БиХ незамислив без успеха РС-а, као што и она не може добро да напредује ако не напредује целокупна БиХ. Патријарх Иринеј поручио је да је Република Српска настала јединственом жељом народа с надом да су, како је рекао, велика страдања иза нас. Милорад Додик је на свечаном пријему истакао да Српска не ради никоме из ината.

Председник Николић је рекао да треба стварати услове да у оба босанско-херцеговачка ентитета људи буду срећни и задовољни, те да без обзира на све што се дешавало треба да нађу оно што их спаја и крену даље. 

Подсетивши на полемике која се претходних дана водила о томе да ли треба да дође данас у Бањалуку на прославу, председник Николић је рекао да није имао дилема у вези с тим питањем и да има довољно аргумената да одбаци све примедбе.

Додао је и да је "РС на референдуму донела одлуку који ће дан да слави и упитао какве то везе има с Уставним судом БиХ или са осећањима неког другог народа, који такође могу да слави шта год желе".

Председник Николић је рекао да је РС "једна мултиетничка држава, што други делови нису успели да остваре и да се у њој поштује свачија воља", те да БиХ више никада не може да утиче да ли ће постојати РС и да њени грађани не треба да страхују да ће бити поништена.
"Ово је велики дан за све нас и показује нашу вољу и одлучност", поручио је председник Николић и закључио поруком да су Срби с обе стране Дрине један народ, да се тако осећају и тако живе.

Видео материјал обраћања председника Републике Србије Томислава Николића  на свечаној академији у Бања Луци, где је присуствовао обележавању Дана Републике Српске можете преузети са следећег линка goo.gl/LUVHFL


Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).