tan2014-11-6_10376760_0.jpg

Vesti

06.11.2014. - 14:19

Predsednik Nikolić odlikovao ambasadora Indonezije

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručio je danas u Beogradu Orden srpske zastave drugog reda odlazećem ambasadoru Indonezije Semuelu Samsonu.

Odlazeći amabasador Indonezije je odlikovan za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Indonezije.
 
Nikolić je ukaz o odlikovanju ambasadora Indonezije doneo 24. oktobra 2014. godine.
 
Posle uručenja ordena u Predsedništvu Srbije, odlazeći ambasador Indonezije zahvalio je na odlikovanju i istakao da je za četiri godine provedene u Srbiji stekao dosta iskrenih i dobrih prijatelja, među kojima je posebno napomenuo predsednika 
Srbije Tomislava Nikolića, za koga je rekao da je iskren prijatelj, brat i mentor.
 
 
On je Nikoliću poručio da će Srbija u Džakarti imati dva ambasadora, a da će on biti jedan od njih.
“Ovo odlikovanje nije samo priznanje za moje lične zasluge, nego priznanje za jačanje saradnje Srbije i Indonezije”, rekao je Semuel Samson.
 
On je podsetio da je prilikom stupanja na ambasadorsku dužnost pre četiri godine godine obećao da će dati sve od sebe 
kako bi se ionako tradicionalno dobri odnosi Srbije i Indonezije dalje unapredili i kako bi se ojačala saradnja dve države.
Odlazeći ambasador Indonezije je podsetio da je 4. novembra proslavljeno 60 godina diplomatskih odnosa i bilateralnog prijateljstva Srbije i Indonezije.
“Napuštam svoju drugu domovinu i zato Vam ne kažem 'zbogom' već 'vidimo se ponovo'", poručio je odlazeći ambasador Indonezije predsedniku Srbije.
 
On je zahvalio i patrijarhu srpskom Irineju i drugim predstavnicima Srpske pravoslavne crkve na iskrenoj podršci navodeći da su mu bili od velike pomoći za obavljanje funkcije na kojoj bio u Srbiji.
 
Predsednik Komisije za odlikovanja Oliver Antić, koji je pročitao obrazloženje za dodeljivanje ordena, kazao je da je ambasador Indonezije Semuel Samson angažovano radio na promociji saradnje dve države u svim oblastima.
“Posebno se zalagao za obnovu političkog dijaloga dve zemlje na najvišem nivou”, naveo je Antić.
 
On je rekao da Srbiju i Indoneziju povezuje tradicionalno prijateljstvo i istakao da je ambasador Semuel Samson, u skladu sa 
politikom Indonezije, podržao stavove Srbije kada je reč o Kosovu i Metohiji.
 
Pre imenovanja za ambasadora Indonezije u Srbiji, Semuel Samson je bio aktivan u političkom životu Indonezije i državnoj naftnoj kompaniji. Bio je generalni sekretar Indonežanske partije za pravdu i jedinstvo, stranke koja je bila koalicioni partner u vladi Indonezije u dva mandata, od 2004. do 2009. i 2009. do 2014. godine.
 

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.