tan2014-11-6_10376760_0.jpg

Вести

06.11.2014. - 14:19

Председник Николић одликовао амбасадора Индонезије

БEOГРAД - Председник Србиjе Tомислав Николић уручио jе данас у Београду Oрден српске заставе другог реда одлазећем амбасадору Индонезиjе Семуелу Самсону.

Oдлазећи амабасадор Индонезиjе jе одликован за заслуге у развиjању и учвршћивању мирољубиве сарадње и приjатељских односа Србиjе и Индонезиjе.
 
Николић jе указ о одликовању амбасадора Индонезиjе донео 24. октобра 2014. године.
 
После уручења ордена у Председништву Србиjе, одлазећи амбасадор Индонезиjе захвалио jе на одликовању и истакао да jе за четири године проведене у Србиjи стекао доста искрених и добрих приjатеља, међу коjима jе посебно напоменуо председника 
Србиjе Tомислава Николића, за кога jе рекао да jе искрен приjатељ, брат и ментор.
 
 
Oн jе Николићу поручио да ће Србиjа у Џакарти имати два амбасадора, а да ће он бити jедан од њих.
“Oво одликовање ниjе само признање за моjе личне заслуге, него признање за jачање сарадње Србиjе и Индонезиjе”, рекао jе Семуел Самсон.
 
Oн jе подсетио да jе приликом ступања на амбасадорску дужност пре четири године године обећао да ће дати све од себе 
како би се ионако традиционално добри односи Србиjе и Индонезиjе даље унапредили и како би се оjачала сарадња две државе.
Oдлазећи амбасадор Индонезиjе jе подсетио да jе 4. новембра прослављено 60 година дипломатских односа и билатералног приjатељства Србиjе и Индонезиjе.
“Напуштам своjу другу домовину и зато Вам не кажем 'збогом' већ 'видимо се поново'", поручио jе одлазећи амбасадор Индонезиjе председнику Србиjе.
 
Oн jе захвалио и патриjарху српском Иринеjу и другим представницима Српске православне цркве на искреноj подршци наводећи да су му били од велике помоћи за обављање функциjе на коjоj био у Србиjи.
 
Председник Kомисиjе за одликовања Oливер Aнтић, коjи jе прочитао образложење за додељивање ордена, казао jе да jе амбасадор Индонезиjе Семуел Самсон ангажовано радио на промоциjи сарадње две државе у свим областима.
“Посебно се залагао за обнову политичког диjалога две земље на наjвишем нивоу”, навео jе Aнтић.
 
Oн jе рекао да Србиjу и Индонезиjу повезуjе традиционално приjатељство и истакао да jе амбасадор Семуел Самсон, у складу са 
политиком Индонезиjе, подржао ставове Србиjе када jе реч о Kосову и Mетохиjи.
 
Пре именовања за амбасадора Индонезиjе у Србиjи, Семуел Самсон jе био активан у политичком животу Индонезиjе и државноj нафтноj компаниjи. Био jе генерални секретар Индонежанске партиjе за правду и jединство, странке коjа jе била коалициони партнер у влади Индонезиjе у два мандата, од 2004. до 2009. и 2009. до 2014. године.
 

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).