13_03_2013_2.jpg

Vesti

13.03.2013. - 13:00

Predsednik Nikolić pozvao beloruske privrednike da ulažu u Srbiju

MINSK - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je danas beloruske privrednike da ulažu u Srbiju poručivši im da je on garant za sigurnost njihovih investicija.

Predsednik Nikolić, koji je danas nastavio zvaničnu posetu Minsku, sastankom sa privrednicima u zgradi Nacionalne biblioteke Belorusije izrazio je očekivanje da će prijateljstvo Srbije i te zemlje služiti kao primer svetu da prijateljstki odnosi vode do dobre i uspešne poslovne saradnje.

 

Nikolić je privrednicima rekao i da je u razgovorima sa predsednikom Aleksandrom Lukašenkom razgovorao dugo o onome što je urađeno, ali još duže o onome što će dve zemlje uraditi u budućnosti na planu saradnje.

 

Beloruskim privrednicima Nikolićev savetnik za privredu Predrag Mikić predstavio je program potencijalnih projekata za saradnju i investiranje u Srbiju.

 

Sastanku u Narodnoj biblioteci Belorusije prisustvovali su i ministri spoljnih poslova Ivan Mrkić i ministar kulture Bratislav Petković a sa Beloruske ministar trgovine te zemlje Valerij Čekano i predsednik Privredne komore Belorusije Mihail Mjatlikov.

 

Predsednik Srbije je obišao i zgradu Narodne biblioteke gde je na poklon dobio člansku kartu a darovao nekoliko replika knjiga iz srpskih manastira.

Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.