13_03_2013_2.jpg

Вести

13.03.2013. - 13:00

Председник Николић позвао белоруске привреднике да улажу у Србиjу

MИНСK - Председник Србиjе Tомислав Николић позвао jе данас белоруске привреднике да улажу у Србиjу поручивши им да jе он гарант за сигурност њихових инвестициjа.

Председник Николић, коjи jе данас наставио званичну посету Mинску, састанком са привредницима у згради Националне библиотеке Белорусиjе изразио jе очекивање да ће приjатељство Србиjе и те земље служити као пример свету да приjатељстки односи воде до добре и успешне пословне сарадње.

 

Николић jе привредницима рекао и да jе у разговорима са председником Aлександром Лукашенком разговорао дуго о ономе што jе урађено, али jош дуже о ономе што ће две земље урадити у будућности на плану сарадње.

 

Белоруским привредницима Николићев саветник за привреду Предраг Mикић представио jе програм потенциjалних проjеката за сарадњу и инвестирање у Србиjу.

 

Састанку у Народноj библиотеци Белорусиjе присуствовали су и министри спољних послова Иван Mркић и министар културе Братислав Петковић а са Белоруске министар трговине те земље Валериj Чекано и председник Привредне коморе Белорусиjе Mихаил Mjатликов.

 

Председник Србиjе jе обишао и зграду Народне библиотеке где jе на поклон добио чланску карту а даровао неколико реплика књига из српских манастира.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).