22_11_2012_ tajland(1).jpg

Vesti

22.11.2012. - 00:00

Predsednik Nikolić primio akreditive ambasadora Tajlanda Preudtiponga Kultanana

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je danas akreditivno pismo ambasadora Kraljevine Tajland na nerezidencijalnoj osnovi Preudtiponga Kultanana, i tom prilikom mu zahvalio zbog principijelnog stava te države da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Predsednik Nikolić je izrazio očekivanje da će postojeći odnosi Srbije i Tajlanda u budućnosti biti produbljeni.

Tajland je, prema Nikolićevim rečima, za Srbiju važan partner u regionu Jugoistočne Azije, sa kojim zvanični Beograd želi itenziviranje političkog dijaloga i jačanje ugovorno-pravne osnove bilateralne saradnje.

 

"Izražavam duboku zahvalnost zbog podrške Tajlnda celovitosti naše države", rekao je Nikolić na ceremoniji uručenja akreditiva.

 

Ambasador Tajlanda, koji ima rezidenciju u Atini, rekao je da će nastojati da doprinese snaženju već postojećih veza Srbije i Tajlanda.

 

"Moja misija će biti da pronađem nove mogućnosti, posebno u oblasti ekonomske saradnje i trgovine, kao i u oblastima političke, kulturne i drugih vidova saradnje od obostranog interesa", rekao je ambasador Preudtipong Kultanan.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).