22_11_2012_ tajland(1).jpg

Вести

22.11.2012. - 00:00

Председник Николић примио акредитиве амбасадора Тајланда Преудтипонга Култанана

БЕОГРАД - Председник Србије Томислав Николић примио је данас акредитивно писмо амбасадора Краљевине Тајланд на нерезиденцијалној основи Преудтипонга Култанана, и том приликом му захвалио због принципијелног става те државе да не признаје једнострано проглашену независност Косова.

Председник Николић је изразио очекивање да ће постојећи односи Србије и Тајланда у будућности бити продубљени.

Тајланд је, према Николићевим речима, за Србију важан партнер у региону Југоисточне Азије, са којим званични Београд жели итензивирање политичког дијалога и јачање уговорно-правне основе билатералне сарадње.

 

"Изражавам дубоку захвалност због подршке Тајлнда целовитости наше државе", рекао је Николић на церемонији уручења акредитива.

 

Амбасадор Тајланда, који има резиденцију у Атини, рекао је да ће настојати да допринесе снажењу већ постојећих веза Србије и Тајланда.

 

"Моја мисија ће бити да пронађем нове могућности, посебно у области економске сарадње и трговине, као и у областима политичке, културне и других видова сарадње од обостраног интереса", рекао је амбасадор Преудтипонг Култанан.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).