ukaz.jpg

Vesti

04.03.2016. - 12:56

Predsednik Nikolić raspisao izbore za 24. april

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao ukaz o raspuštanju parlamenta i raspisao izbore za 24. april.

Predsednik je naveo da su reforme zaista ozbiljne i veoma bolne za čitave slojeve građana i da je potrebno da se građani izjasne da li ih podržavaju do kraja kako bi živeli bolje.

Kao je rekao, vreme je da se vidi i da li možda postoji neka bolja ideja ili neko drugi ko zaslužuje poverenje građana.

"Vlada je učinila mnogo i pokrenula je čitav snop reformi", naveo je predsednik.

Istakao je da očekuje fer i demokratske izbore i podsetio da je Srbija sve svoje političke probleme rešavala na vanrednim izborima i da su građani bili u pravu kad god su birali.

"Biće tako i ovog puta i sve institucije će funkcionisati iako će izbori biti održani na nekoliko nivoa", rekao je predsednik i dodao da očekuje i da mediji budu fer i korektni.

Predsednik se nada da će Srbija nastaviti sa reformama i da neće odustati od puta kojim ide i da će iskazati još veću upornost. Poručio je i da opozicija ima priliku da proveri koliki je trag ostavila svojim delovanjem.

"Sve je na građanima Srbije, sve je u njihovim rukama i sve to treba obaviti u zakonskom roku kako bismo već u maju nastavili da funkcionišemo u punom kapacitetu", rekao je predsednik.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).