ukaz.jpg

Вести

04.03.2016. - 12:56

Председник Николић расписао изборе за 24. април

Председник Србије Томислав Николић потписао указ о распуштању парламента и расписао изборе за 24. април.

Председник је навео да су реформе заиста озбиљне и веома болне за читаве слојеве грађана и да је потребно да се грађани изјасне да ли их подржавају до краја како би живели боље.

Као је рекао, време је да се види и да ли можда постоји нека боља идеја или неко други ко заслужује поверење грађана.

"Влада је учинила много и покренула је читав сноп реформи", навео је председник.

Истакао је да очекује фер и демократске изборе и подсетио да је Србија све своје политичке проблеме решавала на ванредним изборима и да су грађани били у праву кад год су бирали.

"Биће тако и овог пута и све институције ће функционисати иако ће избори бити одржани на неколико нивоа", рекао је председник и додао да очекује и да медији буду фер и коректни.

Председник се нада да ће Србија наставити са реформама и да неће одустати од пута којим иде и да ће исказати још већу упорност. Поручио је и да опозиција има прилику да провери колики је траг оставила својим деловањем.

"Све је на грађанима Србије, све је у њиховим рукама и све то треба обавити у законском року како бисмо већ у мају наставили да функционишемо у пуном капацитету", рекао је председник.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).