peterom_sijartom.jpg

Vesti

20.11.2014. - 13:47

Predsednik Nikolić razgovarao je sa ministrom spoljnih poslova Mađarske

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Mađarske, Peterom Sijartom.

Predsednik Nikolić i ministar Sijarto saglasili su se da je saradnja između Srbije i Mađarske značajno poboljšana, o čemu najbolje govori podatak da je tokom prošle godine ostvarena rekordna trgovinska razmena između naše dve zemlje. Takođe, sagovornici su istakli potrebu da se Srbija i Mađarska bolje infrastrukturno povežu i u tom cilju naglasili značaj obnove pruge Beograd – Budimpešta i izgradnje novih graničnih prelaza.

Predsednik Nikolić je rekao da je želja Srbije da što pre postane punopravni član Evropske Unije, a dok se to ne desi, trudićemo se da po evropskim standardima stvorimo modernu, uređenu državu, kako bi ostvarili bolje uslove života za sve naše građane.

Ministar Sijarto je istakao da Mađarska snažno podržava Srbiju na njenom evropskom putu i da je stav njegove zemlje da bi Evropska Unija morala da ubrza proces proširenja, zbog čega Mađarska izuzetno važnim smatra održavanje dobrih odnosa među zemljama regiona.

Predsednik Nikolić i ministar Sijarto naglasili su još jednom značaj mađarske nacionalne manjine u Srbiji, koja predstavlja veoma važnu sponu između naše dve zemlje.

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).