peterom_sijartom.jpg

Вести

20.11.2014. - 13:47

Председник Николић разговарао је са министром спољних послова Мађарске

Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је данас у Београду са министром спољних послова Мађарске, Петером Сијартом.

Председник Николић и министар Сијарто сагласили су се да је сарадња између Србије и Мађарске значајно побољшана, о чему најбоље говори податак да је током прошле године остварена рекордна трговинска размена између наше две земље. Такође, саговорници су истакли потребу да се Србија и Мађарска боље инфраструктурно повежу и у том циљу нагласили значај обнове пруге Београд – Будимпешта и изградње нових граничних прелаза.

Председник Николић је рекао да је жеља Србије да што пре постане пуноправни члан Европске Уније, а док се то не деси, трудићемо се да по европским стандардима створимо модерну, уређену државу, како би остварили боље услове живота за све наше грађане.

Министар Сијарто је истакао да Мађарска снажно подржава Србију на њеном европском путу и да је став његове земље да би Европска Унија морала да убрза процес проширења, због чега Мађарска изузетно важним сматра одржавање добрих односа међу земљама региона.

Председник Николић и министар Сијарто нагласили су још једном значај мађарске националне мањине у Србији, која представља веома важну спону између наше две земље.

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).