26_12_2012_.jpg

Vesti

26.12.2012. - 15:58

Predsednik Nikolić u poseti Banjaluci

BANJALUKA - U Banjaluci je u toku Savet za sarađu Srbije i Republike Srpske, koji čine predsednici Tomislav Nikolić i Milorad Dodik i premijeri Ivica Dačić i Aleksandar Džombić.

Posle sastanka u zgradi predsednika RS biće potpisan Memorandum o saradnji Ministarstva pravde Republike Srpske, Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske i Ministarstva pravde i državne uprave Srbije. 

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je, uoči prve posete Banjaluci u svojstvu šeFa srpske države, poručio da želi da jasno pokaže da Republiku Srpsku i Srbiju teško bilo ko može da rastavi.

Upitan da li će dolaskom u Banjaluku posetiti Republiku Srpsku ili i BiH, Nikolić je obasnio da će, ukoliko neko smatra da predsedavajući Predsedništva BiH Nebojša Radmanović vodi BiH, onda će biti u poseti BiH.

"Ako neko misli da isključivo gospodin (Bakir) Izetbegović vodi BiH, onda neka kažu da nisam bio u BiH. To ne zavisi od mene. Znam da je glavni grad BiH Sarajevo, znam da treba razgovarati sa predstavnicima oba entiteta. Ja sam ponudio saradnju i želim da se sretnemo onog časa kada Izetbegović bude smatrao da je to potrebno i da može doneti dobro za dve države i za narode koji žive na ovim prostorima", naveo je Nikolić.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).