26_12_2012_.jpg

Вести

26.12.2012. - 15:58

Председник Николић у посети Бањалуци

БАНЈАЛУКА - У Бањалуци је у току Савет за сарађу Србије и Републике Српске, који чине председници Tомислав Николић и Милорад Додик и премијери Ивица Дачић и Александар Џомбић.

После састанка у згради председника РС биће потписан Меморандум о сарадњи Министарства правде Републике Српске, Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске и Министарства правде и државне управе Србије. 

Председник Србије Tомислав Николић је, уочи прве посете Бањалуци у својству шеФа српске државе, поручио да жели да јасно покаже да Републику Српску и Србију тешко било ко може да растави.

Упитан да ли ће доласком у Бањалуку посетити Републику Српску или и БиХ, Николић је обаснио да ће, уколико неко сматра да председавајући Председништва БиХ Небојша Радмановић води БиХ, онда ће бити у посети БиХ.

"Ако неко мисли да искључиво господин (Бакир) Изетбеговић води БиХ, онда нека кажу да нисам био у БиХ. Tо не зависи од мене. Знам да је главни град БиХ Сарајево, знам да треба разговарати са представницима оба ентитета. Ја сам понудио сарадњу и желим да се сретнемо оног часа када Изетбеговић буде сматрао да је то потребно и да може донети добро за две државе и за народе који живе на овим просторима", навео је Николић.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).