tan2017-12-7_9544411_0.jpg

Vesti

07.12.2017. - 12:06

Predsednik primio ambasadora Države Palestine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Države Palestine Muhameda Nabhana.

Ambasador Nabhan preneo je predsedniku Vučiću pozdrave predsednika Mahmuda Abasa i obavestio o nepromenjivoj odluci palestinske Države da čvrsto podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, kao i da u međunarodnim organizacijama glasa protiv članstva tzv. Kosova.

Predsednik Vučić je zamolio ambasadora Nabhana da palestinskom predsedniku prenese izraze najveće zahvalnosti za tako snažan stav i prijateljstvo prema Srbiji. On je, takođe, zahvalio palestinskom ambasadoru na svemu što čini za bilateralne odnose. Srpski predsednik je istakao da Srbija ceni tradicionalna prijateljstva i da će naša spoljna politika voditi računa da ih ni u jednom trenutku ne zanemari. Dvojica sagovornika su razgovarali o mogućnosti školovanja palestinskih studenata u Srbiji.

Ambasador Nabhan obavestio je predsednika Vučića o reakciji palestinske Države povodom najnovije odluke američke administracije o priznanju Jerusalima za glavni grad Izraela. Predsednik Vučić je izrazio nepromenjen stav Srbije prema prijateljskom palestinskom narodu.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd,
07. decembar 2017.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).