07.12.2017

Председник примио амбасадора Државе Палестине

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је амбасадора Државе Палестине Мухамеда Набхана.

Фото Танјуг, Раде Прелић

Амбасадор Набхан пренео је председнику Вучићу поздраве председника Махмуда Абаса и обавестио о непромењивој одлуци палестинске Државе да чврсто подржава територијални интегритет и суверенитет Србије, као и да у међународним организацијама гласа против чланства тзв. Косова.

Председник Вучић је замолио амбасадора Набхана да палестинском председнику пренесе изразе највеће захвалности за тако снажан став и пријатељство према Србији. Он је, такође, захвалио палестинском амбасадору на свему што чини за билатералне односе. Српски председник је истакао да Србија цени традиционална пријатељства и да ће наша спољна политика водити рачуна да их ни у једном тренутку не занемари. Двојица саговорника су разговарали о могућности школовања палестинских студената у Србији.

Амбасадор Набхан обавестио је председника Вучића о реакцији палестинске Државе поводом најновије одлуке америчке администрације о признању Јерусалима за главни град Израела. Председник Вучић је изразио непромењен став Србије према пријатељском палестинском народу.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
07. децембар 2017.