tan2017-12-5_133357248_1.jpg

Vesti

05.12.2017. - 15:39

Predsednik primio ministra spoljnih poslova Kirgiske Republike Erlana Abdildajeva

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih poslova Kirgiske Republike Erlana Abdildajeva, kome je uručio pismo za predsednika Soronbaja Žanbekova sa čestitkama za izbor na tu dužnost i pozivom da poseti našu zemlju.

Predsednik Vučić je izrazio veliku zahvalnost na čvrstoj i doslednoj podršci Kirgizije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i razumevanju za nezavisnu politiku koju vodimo u cilju očuvanja državnih interesa.

Ministar Abdildajev je rekao da dve zemlje vezuje duh nezavisnosti i suverenosti i da Kirgiska Republika ne odustaje od čvrste i dosledne podrške Srbiji u vođenju dostojanstvene politike u odbrani principa međunarodnog prava.

Dvojica sagovornika su se saglasili da, uprkos velikoj udaljenosti, postoji zajednička želja da razvijamo odnose i da nema nijednog otvorenog političkog pitanja koje bi to ometalo. Srpski predsednik i šef kirgiske diplomatije su konstatovali da dve zemlje treba da se usredsrede na razvoj ekonomskih odnosa i utvrdili oblasti sa najvećim mogućnostima za saradnju, poput poljoprivrede, prehrambene industrije, kao i energetike. Takođe je izražena želja za saradnjom u oblasti kulture i sporta, sa idejom da se srpski treneri angažuju u Kirgiskoj Republici.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd,
05. decembar 2017.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).