tan2017-12-5_133357248_1.jpg

Вести

05.12.2017. - 15:39

Председник примио министра спољних послова Киргиске Републике Ерлана Абдилдајева

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас министра спољних послова Киргиске Републике Ерлана Абдилдајева, коме је уручио писмо за председника Соронбаја Жанбекова са честиткама за избор на ту дужност и позивом да посети нашу земљу.

Председник Вучић је изразио велику захвалност на чврстој и доследној подршци Киргизије територијалном интегритету и суверенитету Србије и разумевању за независну политику коју водимо у циљу очувања државних интереса.

Министар Абдилдајев је рекао да две земље везује дух независности и суверености и да Киргиска Република не одустаје од чврсте и доследне подршке Србији у вођењу достојанствене политике у одбрани принципа међународног права.

Двојица саговорника су се сагласили да, упркос великој удаљености, постоји заједничка жеља да развијамо односе и да нема ниједног отвореног политичког питања које би то ометало. Српски председник и шеф киргиске дипломатије су констатовали да две земље треба да се усредсреде на развој економских односа и утврдили области са највећим могућностима за сарадњу, попут пољопривреде, прехрамбене индустрије, као и енергетике. Такође је изражена жеља за сарадњом у области културе и спорта, са идејом да се српски тренери ангажују у Киргиској Републици.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
05. децембар 2017.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).