tan2014-6-10_132753518_0.jpg

Vesti

10.06.2014. - 16:24

Predsednik Republike razgovarao je danas u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Turske

Predsednik Nikolić je rekao da je Srbiji izuzetno važno razvijanje što boljih bilateralnih odnosa sa Turskom. On je istakao da postoji mnogo toga što povezuje naše države, kao i mnogo oblasti u kojima bi mogli, zajedničkim radom, da omogućimo bolji život za sve naše građane.

Predsednik Srbije iskoristio je priliku da pozove Tursku da učestvuje na donatorskoj konferenciji za otklanjanje posledica poplava koje su nedavno pogodile Srbiju i Bosnu i Hercegovinu.

Ministar spoljnih poslova Turske izrazio je žaljenje zbog svih problema koje su poplave donele našoj zemlji i obećao pomoć Turske za njihovo prevazilaženje.

U vezi sporne izjave turskog premijera Erdogana tokom poslednje posete našoj južnoj pokrajini, ministar Davutoglu izrazio je želju da se taj nesporazum prevaziđe.

Ministar Davutoglu informisao je predsednika Nikolića o brojnim zajedničkim privrednim projektima koje srpski i turski privredni subjekti nameravaju da sprovedu, kao i o pripremama za zajednički ekonomski forum, koji će se održati u oktobru ove godine.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).