tan2014-6-10_132753518_0.jpg

Вести

10.06.2014. - 16:24

Председник Републике разговарао je данас у Београду са министром спољних послова Турске

Председник Николић је рекао да је Србији изузетно важно развијање што бољих билатералних односа са Турском. Он је истакао да постоји много тога што повезује наше државе, као и много области у којима би могли, заједничким радом, да омогућимо бољи живот за све наше грађане.

Председник Србије искористио је прилику да позове Турску да учествује на донаторској конференцији за отклањање последица поплава које су недавно погодиле Србију и Босну и Херцеговину.

Министар спољних послова Турске изразио је жаљење због свих проблема које су поплаве донеле нашој земљи и обећао помоћ Турске за њихово превазилажење.

У вези спорне изјаве турског премијера Ердогана током последње посете нашој јужној покрајини, министар Давутоглу изразио је жељу да се тај неспоразум превазиђе.

Министар Давутоглу информисао је председника Николића о бројним заједничким привредним пројектима које српски и турски привредни субјекти намеравају да спроведу, као и о припремама за заједнички економски форум, који ће се одржати у октобру ове године.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).