img_5671.jpg

Vesti

21.10.2016. - 13:21

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić položio je venac i prisustvovao Velikom školskom času u Šumaricama u Kragujevcu

U Kragujevcu je održan Veliki školski čas, kojem je prisustvovao i predsednik Tomislav Nikolić. Ta antiratna manifestacija se održava u znak sećanja na 21. oktobar 1941. godine, kada je nemačka okupaciona vojska ubila više hiljada Kragujevčana, među kojima su bili i đaci i njihovi profesori.

Predsednik Tomislav Nikolić poručio je da Kragujevčani i svi ostali ovakvo zlo ne treba da zaborave, ali da mlade generacije nemaju razloga da se osećaju krivim.

Istakao je da ovakvo zlo niko ne može da opiše.

"Iz prošlosti treba uzeti ono što vac čini boljim, većim, snažnijima, ali tugu Kragujevca mislim da niko ne može da opiše. Sve godine gledam poemu i uvek vidim novi način da se ta tuga opiše i da se ne zaboravi", rekao je predsednik Nikolić.

I ovog 21. oktobra je održana jedinstvena antiratna manifestacija, koja predstavlja svojevrsni čas istorije.

Kragujevac je i danas poslao poruku mira i molbu da se ovakve stvari nikada ne ponove.

Velikom školskom času je prethodio moleban, koji je služio vladika šumadijski Jovan sa sveštenstvom Eparhije šumadijske.

Vence kraj spomenika "Prekinut let" su položili predsednik Tomislav Nikolić, delegacije Vlade Srbije, strane delegacije, i opštinski zvaničnici.

Komemorativna manifestacija „Veliki školski čas“ u Spomen – parku Šumarice, 21. oktobar 2016. godine. Izjavu predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića možete preuzeti sa linka https://goo.gl/qrg61t

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).