img_5671.jpg

Вести

21.10.2016. - 13:21

Председник Републике Србије Томислав Николић положио је венац и присуствовао Великом школском часу у Шумарицама у Крагујевцу

У Крагујевцу је одржан Велики школски час, којем је присуствовао и председник Томислав Николић. Та антиратна манифестација се одржава у знак сећања на 21. октобар 1941. године, када је немачка окупациона војска убила више хиљада Крагујевчана, међу којима су били и ђаци и њихови професори.

Председник Томислав Николић поручио је да Крагујевчани и сви остали овакво зло не треба да забораве, али да младе генерације немају разлога да се осећају кривим.

Истакао је да овакво зло нико не може да опише.

"Из прошлости треба узети оно што вац чини бољим, већим, снажнијима, али тугу Крагујевца мислим да нико не може да опише. Све године гледам поему и увек видим нови начин да се та туга опише и да се не заборави", рекао је председник Николић.

И овог 21. октобра је одржана јединствена антиратна манифестација, која представља својеврсни час историје.

Крагујевац је и данас послао поруку мира и молбу да се овакве ствари никада не понове.

Великом школском часу је претходио молебан, који је служио владика шумадијски Јован са свештенством Епархије шумадијске.

Венце крај споменика "Прекинут лет" су положили председник Томислав Николић, делегације Владе Србије, стране делегације, и општински званичници.

Комеморативна манифестација „Велики школски час“ у Спомен – парку Шумарице, 21. октобар 2016. године. Изјаву председника Републике Србије Томислава Николића можете преузети са линка https://goo.gl/qrg61t

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).