yrenjanin_velika.jpg

Vesti

23.08.2018. - 21:27

Predsednik Vučić na ceremoniji potpisivanja sporazuma za izgradnju fabrike guma SHANDONG LINGLONG

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić  prisustvovao je danas ceremoniji potpisivanja sporazuma za izgradnju fabrike guma SHANDONG LINGLONG  u Zrenjaninu.

Predsednik  Vučić izrazio je veliko zadovoljstvo dolaskom kineskog investitora i istakao da će, ako za 25 dana u Kini potpiše i ugovor o toj investiciji sa predsednikom Kine Si Đinpingom, Zrenjanin i ceo Banat moći da se raduju.

„Vraćamo život i nadu Banatu, da bude bogat, da Srbija dalje napreduje“, poručio je predsednik Vučić i dodao da će biti još kineskih investicija.

Izvršni direktor kineske kompanije Ven Vang je rekao da se radi o strateškoj investiciji u Srbiju, vrednosti od 800 miliona evra, kao i da će fabrika zapošljavati 1.200 radnika. On je istakao da su planirani prihodi od poslovanja buduće fabrike u visini od 600 miliona evra godišnje i dodao da će proizvodi iz Zrenjanina uglavnom snabdevati velike evropske proizvođače automobila.

Ambasador Kine u Srbiji Li Mančang zahvalio je predsedniku Vučiću na posvećenosti napretku zemlje, bez kojeg  ne bi bilo današnjeg sporazuma o izgradnji fabrike guma SHANDONG LINGLONG u Zrenjaninu.

"Ja sam čvrsto uveren da će više kineskih kompanija dolaziti da investiraju u Srbiju. Budite uvereni šta sam vam rekao, zapamtite, doći će još više kineskih investicija", rekao je ambasador  Mančang i podsetio da kineska kompanija izgradnjom fabrike učestvuje u projektu kineskog predsednika Si Đinpinga "Jedan pojas – jedan put“.  On je dodao da će investicija biti realizovana zahvaljujući otvorenosti, sposobnosti i efikasnosti  predsednika Vučića.

Zrenjanin, 23. avgust 2018.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).