yrenjanin_velika.jpg

Вести

23.08.2018. - 21:27

Председник Вучић на церемонији потписивања споразума за изградњу фабрике гума SHANDONG LINGLONG

Председник Републике Србије Александар Вучић  присуствовао је данас церемонији потписивања споразума за изградњу фабрике гума SHANDONG LINGLONG  у Зрењанину.

Председник  Вучић изразио је велико задовољство доласком кинеског инвеститора и истакао да ће, ако за 25 дана у Кини потпише и уговор о тој инвестицији са председником Кине Си Ђинпингом, Зрењанин и цео Банат моћи да се радују.

„Враћамо живот и наду Банату, да буде богат, да Србија даље напредује“, поручио је председник Вучић и додао да ће бити још кинеских инвестиција.

Извршни директор кинеске компаније Вен Ванг је рекао да се ради о стратешкој инвестицији у Србију, вредности од 800 милиона евра, као и да ће фабрика запошљавати 1.200 радника. Он је истакао да су планирани приходи од пословања будуће фабрике у висини од 600 милиона евра годишње и додао да ће производи из Зрењанина углавном снабдевати велике европске произвођаче аутомобила.

Амбасадор Кине у Србији Ли Манчанг захвалио је председнику Вучићу на посвећености напретку земље, без којег  не би било данашњег споразума о изградњи фабрике гума SHANDONG LINGLONG у Зрењанину.

"Ја сам чврсто уверен да ће више кинеских компанија долазити да инвестирају у Србију. Будите уверени шта сам вам рекао, запамтите, доћи ће још више кинеских инвестиција", рекао је aмбасадор  Манчанг и подсетио да кинеска компанија изградњом фабрике учествује у пројекту кинеског председника Си Ђинпинга "Један појас – један пут“.  Он је додао да ће инвестиција бити реализована захваљујући отворености, способности и ефикасности  председника Вучића.

Зрењанин, 23. август 2018.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).