Predsednik Vučić na Drugom forumu za međunarodnu saradnju "Pojas i put"

Vesti

27.04.2019. - 21:27

Predsednik Vučić na Drugom forumu za međunarodnu saradnju "Pojas i put"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić bio je danas jedan od trojice svetskih lidera kojima je povereno da govore na kraju Foruma "Pojas i put", koji je okupio 40 šefova država i vlada i stotinak ministara spoljnih poslova i drugih visokih zvaničnika.

Predsednik Vučić je, na kraju svog obraćanja, zahvalio predsedniku NR Kine Si Đinpingu što je pokazao poštovanje prema malim zemljama.
 
Predsednik Vučić na Drugom forumu za međunarodnu saradnju

Foto Tanjug, Dimitrije Goll

 
"Pokazali ste drugačiji pristup prema nezavisnim i suverenim zemljama, bez obzira na njihovu veličinu ili region iz kojeg dolaze", rekao je predsednik Srbije obraćajući se kineskom predsedniku i istakao da će Srbija nastaviti da sarađuje sa kineskim kompanijama, ne zato što preferiramo neke zemlje, već za dobrobit srpskog naroda.
 
Predsednik Vučić na Drugom forumu za međunarodnu saradnju

Foto Tanjug, Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić je predstavio Srbiju kao zemlju fiskalnog suficita, niske inflacije, stabilnog privrednog rasta i dodao da Srbija ima razumevanje za prijatelje sa Istoka i da je zahvalna što je jedan od važnih čvorišta na putu svile.
 
Predsednik Vučić imao je i kraće bilateralne razgovore o reformama, ekonomskim kretanjima i situaciji u regionu sa direktorkom MMF-a Kristin Lagard i premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.
 
Peking, 27. april 2019.                                                                                 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).