Председник Вучић на Другом форуму за међународну сарадњу "Појас и пут"

Вести

27.04.2019. - 21:27

Председник Вучић на Другом форуму за међународну сарадњу "Појас и пут"

Председник Републике Србије Александар Вучић био је данас један од тројице светских лидера којима је поверено да говоре на крају Форума "Појас и пут", који је окупио 40 шефова држава и влада и стотинак министара спољних послова и других високих званичника.

Председник Вучић је, на крају свог обраћања, захвалио председнику НР Кине Си Ђинпингу што је показао поштовање према малим земљама.
 
Председник Вучић на Другом форуму за међународну сарадњу

Фото Танјуг, Димитрије Голл

 
"Показали сте другачији приступ према независним и сувереним земљама, без обзира на њихову величину или регион из којег долазе", рекао је председник Србије обраћајући се кинеском председнику и истакао да ће Србија наставити да сарађује са кинеским компанијама, не зато што преферирамо неке земље, већ за добробит српског народа.
 
Председник Вучић на Другом форуму за међународну сарадњу

Фото Танјуг, Димитрије Голл

 
Председник Вучић је представио Србију као земљу фискалног суфицита, ниске инфлације, стабилног привредног раста и додао да Србија има разумевање за пријатеље са Истока и да је захвална што је један од важних чворишта на путу свиле.
 
Председник Вучић имао је и краће билатералне разговоре о реформама, економским кретањима и ситуацији у региону са директорком ММФ-а Кристин Лагард и премијером Мађарске Виктором Орбаном.
 
Пекинг, 27. април 2019.                                                                                 
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.