konf_velika.jpg

Vesti

05.10.2018. - 20:57

Predsednik Vučić na otvaranju Konferencije „Ka bezbednijoj Srbiji“

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas učesnicima na otvaranju Konferencije „Ka bezbednijoj Srbiji“  i rekao da će se Srbija truditi da mudrom, ozbiljnom, promišljenom i mirotvornom politikom gradi mostove u budućnosti, kako regionalno, tako i generalno, kao i da gradi prijateljstvo sa brojnim međunarodnim faktorima jer je to uslov da se sačuva stabilnost, mir i budućnost naše zemlje.

"Kada čovek utoli glad, prva i najvažnija potreba mu je sigurnost i bezbednost. Zato je jedan od ključnih uslova za ekonomski napredak, i naše zemlje i celog regiona,  da prepoznamo uzroke konflikata u kojima se nalazimo, da pokušamo da utvrdimo javne politike za razrešenje postojećih bezbedonosnih izazova i obezbedimo dugoročni mir. U tom sistemu svako mora da prepozna svoju ulogu, tu su nam potrebni ljudi svesni odgovornosti koju javna funkcija nosi“, rekao je predsednik Vučić i dodao da su odgovorna javna uprava i osnažene bezbedonosne strukture Srbije prva stanica na putu. On je istakao da je veoma važan i međunarodni položaj Srbije, jer utiče na bezbednost u zemlji, kao i na garancije bezbednosti.

"Za vladavinu prava moramo da se borimo kako bismo bili moderna, evropska država. Kada je migrantska kriza u pitanju, položili smo veliki ispit zrelosti. Jačaćemo vojsku i policiju koje uživaju poverenje naših građana. I međunarodni položaj Srbije i te kako utiče na sistem bezbednosti. Na evropskom smo putu, otvorili smo 14, a očekujemo još najmanje 4 poglavlja do kraja godine. Privlačimo najveći broj investitora iz zapadnoevropskih zemalja. Istakao bih i naše dobre odnose sa Rusijom i Kinom“, naveo je predsednik Srbije i dodao da je ekonomski napredak prva i najvažnija stvar za sigurnost i bezbednost.

“Bez ekonomske bezbednosti je teško osigurati sve druge vidove bezbednosti. Napredak u suzbijanju javnog duga, uvećan rast BDP-a, uvećane strane direktne investicije, domaće investicije i smanjenje nezaposlenosti jesu neki od ključnih elemenata ekonomske bezbednosti. To zavisi i od suzbijanja sive ekonomije, poreska uprava mora da se reformiše, moramo da imamo više uređenih škola, domova zdravlja, a strane investicije moramo još efikasnije da omogućimo“, istakao je predsednik Vučić.

„Naša politika je politika mira, rada, budućnosti, i sa takvom politikom ćemo nastaviti, uvek spremni da svakome nedvosmisleno stavimo do znanja da Srbiju ni fizički ni politički neće moći da gaze ni da ponižavaju“, zaključio je predsednik Vučić.

Beograd, 05. oktobar 2018.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).