konf_velika.jpg

Вести

05.10.2018. - 20:57

Председник Вучић на отварању Конференције „Ка безбеднијој Србији“

Председник Републике Србије Александар Вучић обратио се данас учесницима на отварању Конференције „Ка безбеднијој Србији“  и рекао да ће се Србија трудити да мудром, озбиљном, промишљеном и миротворном политиком гради мостове у будућности, како регионално, тако и генерално, као и да гради пријатељство са бројним међународним факторима јер је то услов да се сачува стабилност, мир и будућност наше земље.

"Када човек утоли глад, прва и најважнија потреба му је сигурност и безбедност. Зато је један од кључних услова за економски напредак, и наше земље и целог региона,  да препознамо узроке конфликата у којима се налазимо, да покушамо да утврдимо јавне политике за разрешење постојећих безбедоносних изазова и обезбедимо дугорочни мир. У том систему свако мора да препозна своју улогу, ту су нам потребни људи свесни одговорности коју јавна функција носи“, рекао је председник Вучић и додао да су одговорна јавна управа и оснажене безбедоносне структуре Србије прва станица на путу. Он је истакао да је веома важан и међународни положај Србије, јер утиче на безбедност у земљи, као и на гаранције безбедности.

"За владавину права морамо да се боримо како бисмо били модерна, европска држава. Када је мигрантска криза у питању, положили смо велики испит зрелости. Јачаћемо војску и полицију које уживају поверење наших грађана. И међународни положај Србије и те како утиче на систем безбедности. На европском смо путу, отворили смо 14, а очекујемо још најмање 4 поглавља до краја године. Привлачимо највећи број инвеститора из западноевропских земаља. Истакао бих и наше добре односе са Русијом и Кином“, навео је председник Србије и додао да је економски напредак прва и најважнија ствар за сигурност и безбедност.

“Без економске безбедности је тешко осигурати све друге видове безбедности. Напредак у сузбијању јавног дуга, увећан раст БДП-а, увећане стране директне инвестиције, домаће инвестиције и смањење незапослености јесу неки од кључних елемената економске безбедности. То зависи и од сузбијања сиве економије, пореска управа мора да се реформише, морамо да имамо више уређених школа, домова здравља, а стране инвестиције морамо још ефикасније да омогућимо“, истакао је председник Вучић.

„Наша политика је политика мира, рада, будућности, и са таквом политиком ћемо наставити, увек спремни да свакоме недвосмислено ставимо до знања да Србију ни физички ни политички неће моћи да газе ни да понижавају“, закључио је председник Вучић.

Београд, 05. октобар 2018.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).