velika_lidl.jpg

Vesti

12.06.2018. - 15:21

Predsednik Vučić na otvaranju Logističkog centra kompanije "Lidl Srbija"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je prisustvovao otvaranju Logističkog centra kompanije „Lidl Srbija“ u Novoj Pazovi.

Predsednik Vučić je izjavio da važnost investicija ovog trgovinskog lanca prevazilazi značaj običnih supermarketa i dodao da je ova kompanija simbol napretka u 28 evropskih zemalja.
 
„Danas pravimo još jedan mali korak ka dostizanju evropskog standarda života, a veliki korak će biti napravljen kada „Lidl“ otvori vrata širom Srbije. Srećan sam što je ta kompanija, za godinu dana , na ogromnoj površini, uspela da završi velelepni objekat i upravnu zgradu, da uloži 55 miliona evra u Srbiju. Na izgradnji centra radilo je više od 50 domaćih kompanija i oko 2.000 radnika“, rekao je predsednik Srbije  i dodao da  će građani imati priliku da kupuju kvalitetne proizvode,  što se vidi i po sistemu provere kvaliteta.
 
Predsednik Vučić je rekao da  građani Srbije žele bolji život, kvalitetnu robu po nižim cenama i od onih u evropskim zemljama, i da žele da svoj novac troše mirno i racionalno. On  je zahvalio nemačkom ambasadoru u Srbiji Akselu Ditmanu na pomoći koju pruža Srbiji, kao i nemačkim kompanijama koje su zaposlile  45.000 ljudi.
 
Nemački ambasador Aksel Ditman je naveo da je "Lidl" primer sve intenzivnijih ekonomskih odnosa Nemačke i Srbije.
 
"Današnji ulazak „Lidla“ u Srbiju donosi velike prednosti, otvaranje radnih mesta širom zemlje, transfere znanja i tehnologija, kao i uključivanje lokalnih dobavljača. Nemačka će nastaviti da podržava Srbiju u evropskim integracijama  kao fer i pošten partner", poručio je ambasador Ditman.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).