12.06.2018

Председник Вучић на отварању Логистичког центра компаније "Лидл Србија"

Председник Републике Србије Александар Вучић данас је присуствовао отварању Логистичког центра компаније „Лидл Србија“ у Новој Пазови.

Председник Вучић је изјавио да важност инвестиција овог трговинског ланца превазилази значај обичних супермаркета и додао да је ова компанија симбол напретка у 28 европских земаља.

„Данас правимо још један мали корак ка достизању европског стандарда живота, а велики корак ће бити направљен када „Лидл“ отвори врата широм Србије. Срећан сам што је та компанија, за годину дана , на огромној површини, успела да заврши велелепни објекат и управну зграду, да уложи 55 милиона евра у Србију. На изградњи центра радило је више од 50 домаћих компанија и око 2.000 радника“, рекао је председник Србије  и додао да  ће грађани имати прилику да купују квалитетне производе,  што се види и по систему провере квалитета.

Председник Вучић је рекао да  грађани Србије желе бољи живот, квалитетну робу по нижим ценама и од оних у европским земљама, и да желе да свој новац троше мирно и рационално. Он  је захвалио немачком амбасадору у Србији Акселу Дитману на помоћи коју пружа Србији, као и немачким компанијама које су запослиле  45.000 људи.

Немачки амбасадор Аксел Дитман је навео да је "Лидл" пример све интензивнијих економских односа Немачке и Србије.

"Данашњи улазак „Лидла“ у Србију доноси велике предности, отварање радних места широм земље, трансфере знања и технологија, као и укључивање локалних добављача. Немачка ће наставити да подржава Србију у европским интеграцијама  као фер и поштен партнер", поручио је амбасадор Дитман.