lrek9lmahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvtkrnn01eqv8vymy3m2u4ywrjnwy0zda3ytfkythiowrhnjizmjbjotuuanblz5gtas0cqgcbotab.jpg

Vesti

29.10.2018. - 20:12

Predsednik Vučić na otvaranju novog istanbulskog aerodroma

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je, na poziv predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana, ceremoniji otvaranja novog istanbulskog aerodroma na Dan Republike Turske, koja obeležava 95. godišnjicu.

"Ovo je sjajan projekat za našu zemlju, ali i primer za druge projekte u budućnosti. Mi nismo izgradili ovako veliki aerodrom samo za našu zemlju, već i za ceo svet", rekao je predsednik Republike Turske Erdogan  i istakao da je Istanbul  dragulj između dva mora i da će sa novim aerodromom postati važan regionalni hab i čvorište avio-saobraćaja u tom delu sveta.

Predsednik Vučić sastao se danas, posle svečanog otvaranja novog istanbulskog aerodroma, sa predsednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Ergoganom. Sastanak je održan na inicijativu turskog predsednika. Ovo je peti ovogodišnji susret dvojice predsednika, na temelju njihovih izvrsnih profesionalnih, ali i ličnih odnosa.

Istanbul, 29. oktobar 2018.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).