lrek9lmahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvtkrnn01eqv8vymy3m2u4ywrjnwy0zda3ytfkythiowrhnjizmjbjotuuanblz5gtas0cqgcbotab.jpg

Вести

29.10.2018. - 20:12

Председник Вучић на отварању новог истанбулског аеродрома

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је, на позив председника Републике Турске Реџепа Тајипа Ердогана, церемонији отварања новог истанбулског аеродрома на Дан Републике Турске, која обележава 95. годишњицу.

"Ово је сјајан пројекат за нашу земљу, али и пример за друге пројекте у будућности. Ми нисмо изградили овако велики аеродром само за нашу земљу, већ и за цео свет", рекао је председник Републике Турске Ердоган  и истакао да је Истанбул  драгуљ између два мора и да ће са новим аеродромом постати важан регионални хаб и чвориште авио-саобраћаја у том делу света.

Председник Вучић састао се данас, после свечаног отварања новог истанбулског аеродрома, са председником Републике Турске Реџепом Тајипом Ергоганом. Састанак је одржан на иницијативу турског председника. Ово је пети овогодишњи сусрет двојице председника, на темељу њихових изврсних професионалних, али и личних односа.

Истанбул, 29. октобар 2018.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).