labor_velika.jpg

Vesti

06.10.2018. - 14:56

Predsednik Vučić na otvaranju novog postrojenja firme LABOR SRB

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić  danas je, u Sremskoj Mitrovici, prisustvovao otvaranju novog pogona firme LABOR SRB i poručio  da je Srbiji potrebno više malih i srednjih preduzeća i da će država raditi na tome da podstakne preduzetnički duh.

Predsednik Vučić je rekao da nisu važne samo fabrike koje će zaposliti 1.000 do 2.000 ljudi, koje su nam svakako potrebne, već da nam je potrebno više malih i srednjih preduzeća. On je objasnio da mu je guverner italijanske regije Veneto Luka Zajo preneo da je BDP Veneta četiri puta veći od srpskog, dok 80 odsto BDP-a te regije donose kompanije koje imaju 15 ljudi ili manje.

"To treba da bude budućnost Srbije - mala i srednja preduzeća", naglasio je predsednik Vučić i zahvalio italijanskim kompanijama na investicijama, ističući da nam je potrebno još ulagača, i to malih investitora.

Ambasador Republike Italije Karlo Lo Kašo rekao je, na otvaranju pogona, da italijanski investitori ne samo da su zainteresovani da ostanu u Srbiji, već žele i da nastave da rastu. On je dodao da danas ne prisustvuje samo uspehu jednog preduzeća, već i da svedoči konstantnoj saradnji između institucija Srbije i Italije, navodeći da su odnosi između dve zemlje zasnovani na istorijskim, političkim i ekonomskim odnosima.

"Ekonomski odnosi predstavljaju fundamentalni stub naše bilateralne saradnje. Italija je odlučila da investira politički i ekonomski u Srbiju kada su drugi oklevali. Danas je situacija promenjena. Posle nas je došlo mnogo partnera. Zadovoljni smo zbog toga, ali istovremeno smo i ponosni, jer smo došli među prvima", zaključio je ambasador Republike Italije.

Sremska Mitrovica, 06. oktobar 2018.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).