labor_velika.jpg

Вести

06.10.2018. - 14:56

Председник Вучић на отварању новог постројења фирме LABOR SRB

Председник Републике Србије Александар Вучић  данас је, у Сремској Митровици, присуствовао отварању новог погона фирме LABOR SRB и поручио  да је Србији потребно више малих и средњих предузећа и да ће држава радити на томе да подстакне предузетнички дух.

Председник Вучић је рекао да нису важне само фабрике које ће запослити 1.000 до 2.000 људи, које су нам свакако потребне, већ да нам је потребно више малих и средњих предузећа. Он је објаснио да му је гувернер италијанске регије Венето Лука Зајо пренео да је БДП Венета четири пута већи од српског, док 80 одсто БДП-а те регије доносе компаније које имају 15 људи или мање.

"То треба да буде будућност Србије - мала и средња предузећа", нагласио је председник Вучић и захвалио италијанским компанијама на инвестицијама, истичући да нам је потребно још улагача, и то малих инвеститора.

Амбасадор Републике Италије Карло Ло Кашо рекао је, на отварању погона, да италијански инвеститори не само да су заинтересовани да остану у Србији, већ желе и да наставе да расту. Он је додао да данас не присуствује само успеху једног предузећа, већ и да сведочи константној сарадњи између институција Србије и Италије, наводећи да су односи између две земље засновани на историјским, политичким и економским односима.

"Економски односи представљају фундаментални стуб наше билатералне сарадње. Италија је одлучила да инвестира политички и економски у Србију када су други оклевали. Данас је ситуација промењена. После нас је дошло много партнера. Задовољни смо због тога, али истовремено смо и поносни, јер смо дошли међу првима", закључио је амбасадор Републике Италије.

Сремска Митровица, 06. октобар 2018.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).