lidl_velika.jpg

Vesti

11.10.2018. - 22:17

Predsednik Vučić na otvaranju prodavnice kompanije „Lidl Srbija“

Predsednik Republike Srbije prisustvovao je danas otvaranju jedne od 16 prodavnica kompanije „Lidl Srbija“.

„Ovo je dan kada pravimo veliki korak napred, ka boljem i kvalitetnijem životu“, poručio je predsednik Vučić i istakao  da od  kompanije "Lidl" možemo mnogo da naučimo, posebno u organizaciji rada, logistici i modernom načinu vođenja posla. On je podsetio da je cela investicija kompanije "Lidl" u Srbiji vredna 205 miliona evra i da su zaposlena 1.553 radnika, a da je obuka za neke poslove trajala i do dve i po godine.

"Imao sam prilike da razgovaram sa radnicima, oni su nasmejani i zadovoljni. Nadaju se da će moći da napreduju, obezbede budućnost za sebe i svoju decu", rekao je predsednik Vučić i naglasio da su u rad kompanije "Lidl" uključene firme iz Srbije, njih 200, i da će se na policama ovog lanca, širom sveta, naći najkvalitetniji proizvodi iz Srbije.

Predsednik Vučić je istakao značaj nemačkih investicija i naveo da u nemačkim kompanijama u Srbiji radi oko 50.000 ljudi.

"Sa Nemačkom imamo najveću trgovinsku razmenu. Zahvaljujući nemačkim investicijama i fabrikama, imamo jednu od najbrže rastućih ekonomija u Evropi. Molim vas da podržite dalji dolazak nemačkih investitora, a mi ćemo omogućiti najbolje uslove za njihov dolazak i opstanak", rekao je predsednik Srbije.

Generalni direktor "Lidl Srbija" Tomislav Šapina izjavio je da je ova kompanija prvi savremeni diskontni lanac u našoj zemlji, koji na tržište donosi novo jedinstveno iskustvo kupovine.

"Tu smo da ostanemo i da se zajedno razvijamo. Slušaćemo vas, potrošače, kako bismo bili bolji iz dana u dan", rekao je generalni direktor kompanije "Lidl Srbija" i naglasio da je izuzetno ponosan na sve zaposlene.

Ambasador Republike Nemačke u Srbiji Tomas Šib istakao je da je "Lidl" dobar primer za šta se nemačke firme zalažu u Srbiji i primer kako se razvija privredna saradnja Srbije i Nemačke.

"Predvidivost i pouzdanost su suštinske za nemačke kompanije i zato je važno nastaviti da se radi na vladavini prava. Važno je uspostaviti što intenzivniju mrežu kontakata između srpskih i nemačkih privrednika i unaprediti transfer znanja", rekao je ambasador Šib i naglasio da će Nemačka i dalje biti pouzdan i pošten partner Srbije na njenom putu ka EU.

Beograd, 11. oktobar 2018.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).