lidl_velika.jpg

Вести

11.10.2018. - 22:17

Председник Вучић на отварању продавнице компаније „Лидл Србија“

Председник Републике Србије присуствовао је данас отварању једне од 16 продавница компаније „Лидл Србија“.

„Ово је дан када правимо велики корак напред, ка бољем и квалитетнијем животу“, поручио је председник Вучић и истакао  да од  компаније "Лидл" можемо много да научимо, посебно у организацији рада, логистици и модерном начину вођења посла. Он је подсетио да је цела инвестиција компаније "Лидл" у Србији вредна 205 милиона евра и да су запослена 1.553 радника, а да је обука за неке послове трајала и до две и по године.

"Имао сам прилике да разговарам са радницима, они су насмејани и задовољни. Надају се да ће моћи да напредују, обезбеде будућност за себе и своју децу", рекао је председник Вучић и нагласио да су у рад компаније "Лидл" укључене фирме из Србије, њих 200, и да ће се на полицама овог ланца, широм света, наћи најквалитетнији производи из Србије.

Председник Вучић је истакао значај немачких инвестиција и навео да у немачким компанијама у Србији ради око 50.000 људи.

"Са Немачком имамо највећу трговинску размену. Захваљујући немачким инвестицијама и фабрикама, имамо једну од најбрже растућих економија у Европи. Молим вас да подржите даљи долазак немачких инвеститора, а ми ћемо омогућити најбоље услове за њихов долазак и опстанак", рекао је председник Србије.

Генерални директор "Лидл Србија" Томислав Шапина изјавио је да је ова компанија први савремени дисконтни ланац у нашој земљи, који на тржиште доноси ново јединствено искуство куповине.

"Ту смо да останемо и да се заједно развијамо. Слушаћемо вас, потрошаче, како бисмо били бољи из дана у дан", рекао је генерални директор компаније "Лидл Србија" и нагласио да је изузетно поносан на све запослене.

Амбасадор Републике Немачке у Србији Томас Шиб истакао је да је "Лидл" добар пример за шта се немачке фирме залажу у Србији и пример како се развија привредна сарадња Србије и Немачке.

"Предвидивост и поузданост су суштинске за немачке компаније и зато је важно наставити да се ради на владавини права. Важно је успоставити што интензивнију мрежу контаката између српских и немачких привредника и унапредити трансфер знања", рекао је амбасадор Шиб и нагласио да ће Немачка и даље бити поуздан и поштен партнер Србије на њеном путу ка ЕУ.

Београд, 11. октобар 2018.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).