moskva_velika_2.jpg

Vesti

09.05.2018. - 20:10

Predsednik Vučić na Paradi u Moskvi

Na Crvenom trgu u Moskvi danas je tradicionalno održana Parada povodom Dana pobede, kojoj je prisustvovao predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić na poziv predsednika Rusije Vladimira Putina.

Predsednik Vučić na Paradi u Moskvi

Foto Tanjug, Dimitrije Goll

 
Predsednik  Vučić je rekao da je Srbija imala čast da danas na najvišem nivou i, od strane domaćina, na najlepši način bude predstavljena, podsetivši da je srpski narod dao nemerljiv doprinos u borbi protiv najveće pošasti 20. veka. 
 
Predsednik Vučić na Paradi u Moskvi

Foto Tanjug, Dimitrije Goll

 
"Moramo da govorimo o tome ne samo zbog predaka, već pre svega naših potomaka, koji moraju da nauče da postoje vrednosti koje su iznad svih drugih, a to su sloboda i ljubav prema otadžbini. Mislim da danas, po odnosu koji ruski domaćini imaju prema svojim veteranima koji su oslobađali celu Evropu, možete da vidite kako se grade buduće generacije i njihov odnos prema fašizmu, ali i odnos prema sopstvenoj otadžbini", rekao je presednik Vučić i istakao da je  srećan što je Srbija  na ovako veličanstven način uvažena u Moskvi i Rusiji. 
 
Predsednik Vučić na Paradi u Moskvi

Foto Tanjug, Dimitrije Goll

 
Nakon  Parade, predsednik Vučić je sa predsednikom Putinom i premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom položio venac na spomenik Neznanom junaku u Moskvi.
 
"Nekada čovek ne može da pronađe dovoljno dobrih reči kada čuje svoju himnu na polaganju venaca i stoji pored predsednika Putina i premijera Netanjahua", objasnio je predsednik Srbije. 
 
Moskva, 09. maj 2018. 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).