moskva_velika_2.jpg

Вести

09.05.2018. - 20:10

Председник Вучић на Паради у Москви

На Црвеном тргу у Москви данас је традиционално одржана Парада поводом Дана победе, којој је присуствовао председник Републике Србије Александар Вучић на позив председника Русије Владимира Путина.

Председник Вучић на Паради у Москви

Фото Танјуг, Димитрије Голл

 
Председник  Вучић је рекао да је Србија имала част да данас на највишем нивоу и, од стране домаћина, на најлепши начин буде представљена, подсетивши да је српски народ дао немерљив допринос у борби против највеће пошасти 20. века. 
 
Председник Вучић на Паради у Москви

Фото Танјуг, Димитрије Голл

 
"Морамо да говоримо о томе не само због предака, већ пре свега наших потомака, који морају да науче да постоје вредности које су изнад свих других, а то су слобода и љубав према отаџбини. Мислим да данас, по односу који руски домаћини имају према својим ветеранима који су ослобађали целу Европу, можете да видите како се граде будуће генерације и њихов однос према фашизму, али и однос према сопственој отаџбини", рекао је преседник Вучић и истакао да је  срећан што је Србија  на овако величанствен начин уважена у Москви и Русији. 
 
Председник Вучић на Паради у Москви

Фото Танјуг, Димитрије Голл

 
Након  Параде, председник Вучић је са председником Путином и премијером Израела Бенјамином Нетанјахуом положио венац на споменик Незнаном јунаку у Москви.
 
"Некада човек не може да пронађе довољно добрих речи када чује своју химну на полагању венаца и стоји поред председника Путина и премијера Нетанјахуа", објаснио је председник Србије. 
 
Москва, 09. мај 2018. 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).