tan2019-2-7_12426835_0.jpg

Vesti

07.02.2019. - 19:10

Predsednik Vučić na predstavljanju projekta „Norveška za vas – Srbija“

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas predstavljanju projekta podrške Kraljevine Norveške Republici Srbiji „Norveška za vas – Srbija“ u Aleksincu, na kome su učestvovali predstavnici 91 lokalne samouprave i kojim je obeleženo višegodišnje uspešno partnerstvo Kraljevine Norveške i Srbije i početak kampanje „Budućnost Srbije“.

„Hoću da se zahvalim Norveškoj, više od 250 miliona evra donacija dobili smo od njih. Nismo ovde samo zbog novca, već zato što će se kroz njihove projekte naučiti kako se lako i transparentno može raditi u lokalnim samoupravama“, rekao je predsednik Vučić i dodao da je za nas važno da projekte sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) jer samo tako možemo da znamo kome šta treba.

Ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjernstad je istakao da je projekat, vredan 4.270.000 evra, usmeren na teritorije nerazvijenih regiona i da za primarni cilj ima mogućnost zapošljavanja socijalno ranjivih grupa.

„Srbija se promenila značajno, stvari su se promenile na bolje, ali ima još izazova. Želimo da pomognemo da se smanji stopa nezaposlenosti. Imali smo dosta uspeha u manjim mestima, investiranja na lokalnom nivou, ali i obnovi lokaliteta za ostvarivanje turističkog potencijala. Tu smo da vas slušamo, ovo je prvi deo ovog projekta. UNOPS i norveška pomoć su samo instrumenti koji pomažu Srbiji, a vi treba da pokažete kako pametno da se utroši novac“, rekao je ambasador Kraljevine Norveške.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).