tan2019-2-7_12426835_0.jpg

Вести

07.02.2019. - 19:10

Председник Вучић на представљању пројекта „Норвешка за вас – Србија“

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас представљању пројекта подршке Краљевине Норвешке Републици Србији „Норвешка за вас – Србија“ у Алексинцу, на коме су учествовали представници 91 локалне самоуправе и којим је обележено вишегодишње успешно партнерство Краљевине Норвешке и Србије и почетак кампање „Будућност Србије“.

„Хоћу да се захвалим Норвешкој, више од 250 милиона евра донација добили смо од њих. Нисмо овде само због новца, већ зато што ће се кроз њихове пројекте научити како се лако и транспарентно може радити у локалним самоуправама“, рекао је председник Вучић и додао да је за нас важно да пројекте спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) јер само тако можемо да знамо коме шта треба.

Амбасадор Краљевине Норвешке у Србији Арне Санес Бјернстад је истакао да је пројекат, вредан 4.270.000 евра, усмерен на територије неразвијених региона и да за примарни циљ има могућност запошљавања социјално рањивих група.

„Србија се променила значајно, ствари су се промениле на боље, али има још изазова. Желимо да помогнемо да се смањи стопа незапослености. Имали смо доста успеха у мањим местима, инвестирања на локалном нивоу, али и обнови локалитета за остваривање туристичког потенцијала. Ту смо да вас слушамо, ово је први део овог пројекта. УНОПС и норвешка помоћ су само инструменти који помажу Србији, а ви треба да покажете како паметно да се утроши новац“, рекао је амбасадор Краљевине Норвешке.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).