bia_velika.jpg

Vesti

17.10.2018. - 19:35

Predsednik Vučić na svečanoj akademiji povodom obeležavanja 119. godišnjice od osnivanja Odeljenja za poverljive policijske poslove

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanoj akademiji povodom obeležavanja 119. godišnjice od osnivanja Odeljenja za poverljive policijske poslove i 16 godina od osnivanja Bezbednosno – informativne agencije i pripadnicima Agencije čestitao njihov dan, ističući da je zadivljen onim što rade kako bi sačuvali interese države Srbije.

„Srbija nema veći interes od očuvanja slobode, a kada nju imate, uz mir i stabilnost, ne plašim se za ekonomski napredak zemlje“, poručio je predsednik Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da pripadnici BIA, za razliku od drugih, nemaju subote i nedelje, jer i oni koji bi da ugroze bezbednost Srbije stalno to rade, da se suočavaju sa brojnim rizicima, da je na sceni neprikrivena borba svetskih sila za dominaciju, ali i radikalni ekstremizam i terorizam. On je ocenio da je najviši i najteži izazov sa kojim se suočavamo Kosovo i Metohija, da se suočavamo ne samo sa činjenicom da su neki samoproklamovali nezavisnost, već i dodatnim bezbednosnim izazovima, uz značajno učešće stranog faktora.

Predsednik Vučić je istakao da je važno da jačamo svoju poziciju i znamo šta su interesi našeg naroda, koji ne treba da budu shvaćeni kao velikosrpska ideja, kako su neki govorili, već želja da narod ostane na svojim ognjištima, a da ne diramo ono što je tuđe.

„Te interese moramo da sačuvamo i odbranimo“, naglasio je predsednik Vučić i dodao da je Srbija bila označena kao glavni krivac na prostoru bivše Jugoslavije i da se svuda u okruženju može primetiti da svi sebe predstavljaju kao žrtve, dok za srpske patnje i nevolje niko nije kriv.

"Sve i da je tako i da su sasvim u pravu, a nisu, bilo bi logično postaviti pitanje postoji li poštovanje prema srpskim žrtvama. Primetićemo da toga nema, ali bez obzira na to, mi moramo da tražimo razloge za mir i pomirenje, a ne za sukobe", zaključio je predsednik Vučić. On je istakao da je uloga BIA važnija nego ikada jer treba da ukaže na opasnosti, kako bi država mogla na vreme da deluje i rešava probleme.

"Ko god da pokuša da ugrozi našu zemlju, vi ćete delovati snažno i efikasno. Na tome vam hvala",  rekao je predsednik Vučić.

Beograd, 17. oktobar 2018.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).