bia_velika.jpg

Вести

17.10.2018. - 19:35

Председник Вучић на свечаној академији поводом обележавања 119. годишњице од оснивања Одељења за поверљиве полицијске послове

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је свечаној академији поводом обележавања 119. годишњице од оснивања Одељења за поверљиве полицијске послове и 16 година од оснивања Безбедносно – информативне агенције и припадницима Агенције честитао њихов дан, истичући да је задивљен оним што раде како би сачували интересе државе Србије.

„Србија нема већи интерес од очувања слободе, а када њу имате, уз мир и стабилност, не плашим се за економски напредак земље“, поручио је председник Вучић.

Председник Србије је рекао да припадници БИА, за разлику од других, немају суботе и недеље, јер и они који би да угрозе безбедност Србије стално то раде, да се суочавају са бројним ризицима, да је на сцени неприкривена борба светских сила за доминацију, али и радикални екстремизам и тероризам. Он је оценио да је највиши и најтежи изазов са којим се суочавамо Косово и Метохија, да се суочавамо не само са чињеницом да су неки самопрокламовали независност, већ и додатним безбедносним изазовима, уз значајно учешће страног фактора.

Председник Вучић је истакао да је важно да јачамо своју позицију и знамо шта су интереси нашег народа, који не треба да буду схваћени као великосрпска идеја, како су неки говорили, већ жеља да народ остане на својим огњиштима, а да не дирамо оно што је туђе.

„Те интересе морамо да сачувамо и одбранимо“, нагласио је председник Вучић и додао да је Србија била означена као главни кривац на простору бивше Југославије и да се свуда у окружењу може приметити да сви себе представљају као жртве, док за српске патње и невоље нико није крив.

"Све и да је тако и да су сасвим у праву, а нису, било би логично поставити питање постоји ли поштовање према српским жртвама. Приметићемо да тога нема, али без обзира на то, ми морамо да тражимо разлоге за мир и помирење, а не за сукобе", закључио је председник Вучић. Он је истакао да је улога БИА важнија него икада јер треба да укаже на опасности, како би држава могла на време да делује и решава проблеме.

"Ко год да покуша да угрози нашу земљу, ви ћете деловати снажно и ефикасно. На томе вам хвала",  рекао је председник Вучић.

Београд, 17. октобар 2018.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).