metropol-velika.jpg

Vesti

28.03.2019. - 20:46

Predsednik Vučić na svečanoj ceremoniji proglašenja evropskog komesara Johanesa Hana za novog ambasadora Sportskih igara mladih

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanoj ceremoniji proglašenja evropskog komesara za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesa Hana za novog ambasadora Sportskih igara mladih. Predsedniku Vučiću je uručeno specijalno priznanje za podršku i doprinos razvoju te sportske manifestacije.

Predsednik Vučić je, na svečanoj ceremoniji u Beogradu, zahvalio na priznanju, i dodao da ga gotovo ničim nije zaslužio i da oseća da ne pripada njemu, već Luki Rakiću, sinu Miodraga Rakića, inače njegovog dugogodišnjeg političkog protivnika, koji je preminuo pre nekoliko godina.
 
„Rakić me je molio, kada je došlo do promene vlasti, da podržim Igre mladih, jer je to dobro za region, za našu decu, zato što će drugačiju svest da imaju u budućnosti, više tolerancije i više poštovanja da pokazuju jedni prema drugima", rekao je predsednik Vučić. 
 
Predsednik Vučić na svečanoj ceremoniji proglašenja evropskog komesara za pregovore o proširenju i susedsku politiku za novog ambasadora Sportskih igara mladih

Foto Tanjug

 
Evropski komesar za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanes Han je poručio da će uraditi sve da promoviše takvu vrstu regionalne aktivnosti mladih ljudi i dodao da je ova inicijativa najveći sportski događaj među amaterima u svetu. On je na svečanosti  rekao da je ovo priznanje za njega lično najviše koje je dobio i koje će ikada dobiti.
 
"Bila je, jeste i biće odlična ideja da se mladima pruži prilika da igraju jedni s drugima, da iskoriste svoje talente, interesovanja, ambicije, a sve u okviru zdrave konkurencije", istakao je evropski komesar Johanes Han.
 
"Ono što nikada nisam radio kao političar, nisam se zahvaljivao sponzorima, ali sada ću načiniti izuzetak i zahvaliti se svim sponzorima što su finansirali ovu vrstu aktivnosti, jer mislim da je to najbolja moguća investicija koju neko može da uloži u društvo", naglasio je evropski komesar Han.
 
Beograd, 28. mart 2019. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).